Самолет Airbus A330-300 D на германската компания Луфтханза“, изпълняващ полет от

...
Самолет Airbus A330-300 D на германската компания Луфтханза“, изпълняващ полет от
Коментари Харесай

"Проблем в електрониката": Самолет от Германия за Дубай кацна аварийно в Родос

Самолет Airbus A330-300 D на немската компания „ Луфтханза “, изпълняващ полет от Франкфурт за Дубай, е кацнал спешно на летище „ Диагорас “ на гръцкия остров Родос.

След 2,5 часа полет и единствено на няколко морски благи след Родос, капитанът е видял индикация за " проблем в електрониката " на самолета, което го е предиздвикало да изиска спешно кацане на интернационалното летище.

Там е вдигната паника и са готови пожарни коли. Кацането е осъществено без необикновен проблем и се чака инженерите да ревизират самолета.

Според информация на вестник „ Родиаки “, капитанът на самолета първо е изискал позволение за кацане на турското летище „ Даламан “, само че няколко минути по-късно е изискал позволение от контролната кула да кацне на летище „ Диагорас “ на остров Родос и е кацнал там към 18 часа през днешния ден.

Имало е бърза готовност на пожарната бригада в Родос и пожарната бригада на летището, защото първите известия са били, че в задната част на самолета има пушек.

По информация на медията всички пасажери са в положително здравословно положение и няма риск за здравето им. Но от съображения за сигурност ще бъдат спазени всички ограничения, планувани в интернационалните разпореждания. Поради тази причина самолетът ще остане на летището в Родос до щателна инспекция от инженерите, които ще решат дали полетът му ще продължи.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР